:: news ::
2017-2018

Alle optredens staan op www.facebook.com/cut2thebone.
In 2017-2018 doet de band mee ook met de Haarlemse Popscene On Tour.


vr. 29 april 2016 (na 21u): halve finale Emergenza-bandjesronde in P60, Amsterlveen

Hoewel we een pauze wilden om nieuwe nummers af te maken, konden we de uitnodiging om mee te doen met de (inter)nationale bandjesronde Emergenza natuurlijk niet links laten liggen. Omdat we bij de voorronde in poppodium Duyker vorige maand door gingen spelen we op vrijdag 29 april in de halve finale in P60 in Amstelveen, na 21 uur, zie www.p60.nl/agenda/1478  

Er spelen tiens bands en de drie winnaars van deze avond gaan door naar de finale in de Melkweg, en: het publiek mag ter plekke stemmen op hun favoriete band(s). Belangrijk is het dus dat de fans uit Haarlem komen!

Bij ons kun je een kaartje met korting krijgen: mail daarvoor naar Cut2theBone@gmail.comza. 19 maart 2016

Een bandjesronde in de Duycker in Hoofddorp! En wij doen mee. Ben je in de buurt? Kom langs! (en stem op ons :-) )
https://www.duycker.nl/agenda/emergenza-3/ 


juni 2015

YES, we gaan weer eens optreden: op vrijdagavond 12 juni staan wij samen met singer-songwriter Mich Buurmeester in 'De Bakkerij', het culturele podium van Castricum, Dorpsstraat 30.
Voor de fans uit Haarlem een beetje uit de buurt, maar voor de liefhebbers een bekend muziekpodium. Entree is maar 3 euro dus we zouden het leuk vinden als jullie een biertje komen halen!


april 2015

De CD-presentatie op 16 maart in het Patronaat was een groot succes, met veel plezier ook aan onze kant. Lees ook het verslag op Maxazine en bekijk de prachtige foto's. Binnenkort volgen ook wat filmpjes van de avond. 


2 maart 2015: onze eerste videoclip staat online!  


Januari 2015CD-presentatie op ma. 16 maart 2015 in het Patronaat
[Illustratie: Willemijn de Lint]

De presentatie van onze in 2014 opgenomen CD is op maandag 16 maart 2015 in de kleine zaal van het Patronaat in Haarlem. Binnenkort ontvangen alle donateurs een persoonlijke uitnodiging.

Meer info volgt op deze plek en op www.facebook.com/cut2thebone (vergeet niet op de 'vind ik leuk'-knop te drukken!).


November 2014

De eerste versie van de masters zijn gemaakt en de repetities voor de CD-presentatie in het Patronaat begin volgend jaar zijn begonnen!


Allerlaatste mixen (aug-sept. 2014)

We zijn toch nog met de allerallerállerlaatste mixen bezig voor 1 of 2 nummers, de meeste zijn al klaar om te masteren. 


De nummers zijn inmiddels verder uitgemixt

... en het gaat al wat worden. Er komt nog een derde ronde (eind juni of begin juli) met backing vocals en evt. nog wat gitaarpartijen en dan is het hopelijk klaar om te masteren. Pffff ik snap nu waarom zelf professionele band er maaaanden over doen om een album te maken!


De eerste mixes zijn gemaakt... maar er moet nog aan de vocals gewerkt worden!

Op 15 mei hebben we (vooral Sietse) wat koortjes ingezongen, toetsjes ingespeeld en deze week heb ik de eerste mixen gehoord, maar... de vocaliste moet nog ff aan de slag: met een koptelefoon op keurig liedjes inzingen geeft een heel ander resultaat (en vereist hele andere vaardigheden) dan tegen een muur van bandgeluid aan blèren.
 


Op 22 en 23 april 2014 hebben we acht nummers opgenomen!

Het waren twee intensieve dagen -soms leek het net werken- maar producer Sietse Damen heeft het voor elkaar gekregen om alle acht nummers die we voorbereid hebben binnen twee dagen op te nemen, inclusief overdubs! 
Sommige nummers gingen gingen verrassend makkelijk of kwamen goed uit de verf, andere gingen wat moeizaam of misten het 'live'-gevoel, maar door de toegankelijke, doortastende en toch relaxte werkwijze van Sietse hebben we van elk nummer een goede versie kunnen vastleggen.
De nummers kunnen natuurlijk alleen maar mooier worden door zijn mix, die hij gepland heeft in de tweede helft van mei 2014. 

 

Zie voor de foto's www.facebook.com/cut2thebone  


Op 5 april 2014 was 1410 euro bereikt!

Na aftrek van de fee en transactiekosten voor Voordekunst.nl houden wij 1302 euro over voor het opnemen, mixen, masteren en drukken van de CD!

Heel hartelijk bedankt voor het voorfinancieren van de CD:
JANNIE VAN KLEEF, FRANK VAN KLEEF, FRANS IDELER & EDITH, HENDRIK VAN DER MEER / PI CONSULT, INGRID STUBBENDIEK

Arne Hoogenberg, Marjolein & Rutger Bogtman, Pierre Lommerse, Amber Nooij / Barnsteen, Folkert Veenstra, Paul Onkenhout, Rick van der Kraan, Arthur Rynja / Rynja Advies, Anneke Smits

Willemijn de Lint / Sugarsnobs, Marianne & Jack van den Ban, Jurriaan & Mea Stuyt, Eva Wiessing, Mees Witteman, Ineke van Kleef

Maika Jachmann, Janna Ondracek, Gerard van Leeuwen & Erica Huber, Dirk Ranz, Alinda van Schaik, Marlot Henkes, Nathalie Wienneke, Luuk Sneijder, Lore Brandt, Richard Abbuhl, Vincent Born, Susanna Koenig, Joeri Kaan, ICTheo

Joost Pollmann, Hans Goes, Mees van Kleef, Jilles van Kleef, Udo Fasen, Geertje Briels, Mieke bergkamp, Irene Keehnen, Jolanda Preusterink, Robert Jaspers Focks, Fleur Huiberts, Carmelita Weele, Diana Huitema, Olga Govers, Miryam Faken, Rutger van Oppenraaij, Peter Schouten, Marion Grutters, Gerrie Hondius, Peter van Wijk
 


1 april 2014 (geen grap): we hebben het gered!


Jaaaa we hebben het streefbedrag bij elkaar!! Iedereen die gedoneerd heeft heel hartelijk bedankt!
Na 4 april krijg ik alle namen en donaties door en kan ik de tegenprestaties starten.
 
De opnamedata hebben we deze maand ingepland! We houden jullie hier op de hoogte van de voortgang.
 


4 maart t/m 4 april 2014: crowdfunding voor de op te nemen CD. Steun je ons?

Ons crowdfundingproject is online!

De komende 30 dagen hopen we je te verleiden tot het aanschaffen van een CD, die nog opgenomen moet worden! Hiermee steunen jullie de financiering van het professioneel opnemen van onze eigen nummers.
Over enkele maanden hopen we ze ook live aan jullie te presenteren! Natuurlijk komen ze ook via internet beschikbaar.

Steunen jullie ons? Dit kan t/m 4 april 2014 via het onderstaande crowdfundingproject. Bij voorbaat veel dank!
Iris Stubbendiek

http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2092-cut2thebone-maakt-cd
 


2014

Dit jaar is het Iris in de bol geslagen: ze wil de vijf eigen nummers plus nog een aantal nieuwe nummers professioneel laten opnemen en op CD zetten. Frank doet natuurlijk mee en ook Michel bleek er wel oren naar te hebben, hij had intussen muzikaal bepaald niet stil gestaan.
Versterkt door (jonge) oude bekende Bryan, die inmiddels professioneel bassist is en rechtenstudent Niels, wiens gitaarsolo's je kippenvel bezorgen, gaan we dit avontuur aan. We hopen in april te kunnen opnemen (met de mobiele studio van SietseDamen.nl) en vlak voor of na de zomer de CD in Haarlem te kunnen presenteren. 

Like ons op www.facebook.com/cut2thebone


2012

Op enkele gelegenheidsoptredens en jamsessies na vertonen de bandleden tussen 2008 en 2011 weinig gezamelijke activiteit, totdat Jeroen Borst ons enthousiast maakt voor een muzikale doorstart, hetgeen resulteerde in een optreden in het belastingparadijs in Schalkwijk.
Wegens gebleken succes en plezier hiermee vertrok Jeroen vervolgens om zijn band van 10 jaar eerder, Drabber, weer op te starten.


2007

Na het vertrek van gitarist Paul vorig jaar vonden we gelukkig oude bekende Eric van der Meulen bereid om onze gelederen definitief te komen versterken! Hij is een heerlijke muzikant, die meteen al een eigen nummer in de groep gooide.
Hij had het eerste optreden met ons in februari of maart 2007 gepland, maar toen het kerstoptreden van Bloemendaal werd ingelast was hij niet te beroerd om deze procedure een paar maanden te vervroegen. En met resultaat!
De sfeer, muzikale kwaliteit en creativiteit zijn helemaal top! Ook Michel schudt ineens een eigen nummer uit zijn mouw. Het wachten is er nu nog op dat Gerrit en Frank ook gaan zingen :-)


2005 - bio

Cut2theBone bezit twee gitaristen, ‘veteraan’ Paul Reyes en Michel van der Pluym, die afwisselend ook een deel van de leadzang voor hun rekening nemen. Iris Stubbendiek zingt en speelt (soms) toetsen. Op basgitaar bevindt zich Gerrit Vijlbrief en op drums Frank van Kleef.
 
De leden van de Cut2theBone spelen sinds maart 2005 in de huidige bezetting samen. Dat het een aanstekelijke combinatie is blijkt uit de herhaalde verzoeken voor optredens op feesten. De band trad aanvankelijk op onder gelegenheidsnamen (zoals 'TILT') maar door de ambitie om meer eigen nummers te maken zoekt men nu duidelijk een eigen identiteit.
 
Cut2theBone staat voor kernachtig, ontdaan van alle opsmuk maar natuurlijk ook voor lekker strak spelen... Hun eigen nummers vertonen invloeden van reggae, ouderwetse rock en tegenwoordig zelfs poldercountry.
 
Opmerkelijk is dat de meeste bandleden pas een paar jaar actief zijn op hun instrument (danwel met hun stem), één bandlid heeft zijn instrument zelfs pas in 2005 voor het eerst ter hand genomen!
 
In het dagelijks leven bekleden de bandleden gedisciplineerde functies als makelaar, treinmachinist, piloot en ICT-specialist. In de muziek varen ze dan ook duidelijk een andere koers…
Hierbij in hinken ze dan wel op twee gedachten: enerzijds ervaring opdoen met covers die zo lekker spelen en zo gewild zijn op feesten en anderzijds zo snel mogelijk eigen nummers uitpoepen.
 
 
 Laatst bijgewerkt:  23:06 07/03 2018