:: gigs ::
20182017-2018

Alle optredens staan op www.facebook.com/cut2thebone.
In 2017-2018 doet de band mee ook met de Haarlemse Popscene On Tour.


vr. 29 april 2016 (na 21u): halve finale Emergenza-bandjesronde in P60, Amsterlveen

Hoewel we een pauze wilden om nieuwe nummers af te maken, konden we de uitnodiging om mee te doen met de (inter)nationale bandjesronde Emergenza natuurlijk niet links laten liggen. Omdat we bij de voorronde in poppodium Duyker vorige maand door gingen spelen we op vrijdag 29 april in de halve finale in P60 in Amstelveen, na 21 uur, zie www.p60.nl/agenda/1478  

Er spelen tiens bands en de drie winnaars van deze avond gaan door naar de finale in de Melkweg, en: het publiek mag ter plekke stemmen op hun favoriete band(s). Belangrijk is het dus dat de fans uit Haarlem komen!

Bij ons kun je een kaartje met korting krijgen: mail daarvoor naar Cut2theBone@gmail.com


za. 19 maart 2016

Een bandjesronde in de Duycker in Hoofddorp! En wij doen mee. Ben je in de buurt? Kom langs! En stem op ons :-)  www.duycker.nl/agenda/emergenza-3


vr. 12 juni 2015

YES, we gaan weer eens optreden: op vrijdagavond 12 juni staan wij samen met singer-songwriter Mich Buurmeester in 'De Bakkerij', het culturele podium van Castricum, Dorpsstraat 30.
Voor de fans uit Haarlem een beetje uit de buurt, maar voor de liefhebbers een bekend muziekpodium. Entree is maar 3 euro dus we zouden het leuk vinden als jullie een biertje komen halen!


zo. 22 maart 2015: Zeewegbar in IJmuiden

Een reprise van onze set in het Patronaat in de gezellige Zeewegbar, waar veel publiek aanwezig was maar vooral ook veel muzikanten, voor een lange jamsessie. 


ma. 16 maart 2015: CD-release het Patronaat in Haarlem (kleine zaal)

CD-presentatie in PatronaatOp 16 maart 2015 hebben wij onze in 2014 opgenomen CD in de kleine zaal van het Patronaat gepresenteerd. Het werd een heerlijke avond, waarop (bijna) niks verkeerd ging en waar zich een verrassend aantal goede fotografen aandiende, hetgeen veel geweldige sterfoto's opleverde én een mooie beschrijving van de avond op www.maxazine.nl/Cut2theBone

De eerste CD werd in ontvangst genomen door onze muzikale burgervader Bernt Schneiders, zie ook het artikel in het HW
Ons optreden werd voorafgegaan door een geweldige band met zes prachtig zingende meiden: The Syrens. Zij zingen popcovers en eigen nummers, meerstemmig. Na ons trad een clubje markante heren aan met een gruizige mix van obscure sixties-nummers, bedroesemde country en slepende cajun: The Love Me Or Die.


14 jan. 2012 @ Belkanto (belastingparadijs) Haarlem

Een leuk eenmalig optreden met Jeroen Borst op gitaar, Jur Heidema op bas en Hein Pijnenburg op sax in de Wereld Muziekschool van Hein, gevestigd in het belastingparadijs in Schalkwijk. Jeroen was de enthousiaste aanstichter hiervan. Dit beviel 'm zo goed, dat hij daarna z'n oude band Drabber weer uit de motteballen heeft gehaald, waardoor wij wederom zonder gitarist zaten en geheel stilvielen. 


vr. 5 sept 2008: bruiloft Marion en Gerrit in Hillegom

Marion heeft een leuke verzoeklijst samengesteld voor hun trouwfeest, waarbij Gerrit zowel bas als bruidegom mag spelen :-)
Als Gerrit gaat feesten, valt Bryan Martignoni moeiteloos voor hem in (op bas dan).


vr. 29 maart 2008: verjaardag Bas (@ Mike's Music Workshop)

[Gelukkig weer een beetje opgestart in 2008... Sommigen hebben inmiddels solo-activiteiten ontwikkeld dus de vaart zit er nog niet in]
Ineens werden we gevraagd om Bas z'n verjaardag op te warmen met muziek. Jammer was alleen dat Mike z'n installatie zelf grotendeels verhuurd had en dat wij onszelf niet in de zaal-installatie van de dj's ingeplugd hadden: iedereen - ook de zaal - heeft het zodoende alleen het podiumgeluid gehoord (nou en dat was %$&#@# maar wel gezellig:-)))


wo. 29 aug. 2007, 17:30u: schoolfeest Crayenesterbasisschool (Heemstede)

Dit jaar wordt er op het (nog te verbouwen) schoolplein van de Crayenester weer eens een schoolfeest gehouden, waarbij onze band weer als basis dient voor de performances van muzikale ouders en leerkrachten! We hopen nu op goed weer... (uitwijkdatum is vr. 31 aug. zie www.crayenester.nl).


vr. 3 aug. 2007, 15-17u, feestweek Santpoort

Als opwarmertje voor de avond spelen we 's middags de Santpoortse feestweek een beetje los. Je kunt ons tussen 15 en 17 uur vinden ter hoogte van de Hoofdstraat 150. De muziek mag niet al te ruig worden maar het wordt (zoals altijd natuurlijk): voor elk wat wils! Tot dan!


(goede) vrijdag 6 april 2007, 21 uur: in de Til!

flyerEindelijk spelen we weer eens in de vertrouwde Til! 
O
ok is FESTIN' in de house, het bandje van Jilles & vrienden, én hebben we als voorafje de support act van de medewerkers van de gemeente Bloemendaal (waarvan twee leden jullie zeker bekend zullen voorkomen...)

Eric, die onze gelederen na het vertrek van Paul is komen versterken, is - ook na zijn eerste optreden op het feest van Bloemendaal - totaal ingespeeld. Als hij op dreef is kan het zomaar zijn dat hij solo een aantal nummers uit zijn uitbereide repertoire van obscure covers ten gehore geeft.
Bekijk de video's...


vr. 22 dec. 2006: gemeentehuis Bloemendaal, kerstfeest

Dit was heerlijk galmen in de grote burgerzaal van 'ons' gemeentehuis (de huidige werkgever van zowel Gerrit als Iris)! Beregezellig om zo op te treden voor onze dansende collega's. Nadat we na een dramatisch slechte soundcheck alle knoppen bijna op nul hadden gedraaid kwam er uiteindelijk ineens een verbazend goede acoustiek tot stand.
Ook de support act met Marco, Wouter en burgemeester De Gelder genoot veel bijval. Hulde aan collega's Marva en (andere!) Mascha voor hun 2e stem!


za. 22 juli 2006: BBQ-feest bij taxibedrijf in Waarderpolder, Haarlem

Op de rand van binnen en buiten was er een stukje van 2 bij 3m voor ons gereserveerd, waar wij vervolgens natuurljk de sterren van de hemel speelden (zonder monitoren maar met één hoofdbox naar ons toe gedraaid...) terwijl het publiek in de weer was met kippeboutjes, spiezen, een toppertje en een breezer-ananas.


za. 27 mei 2006: café de 1ste aanleg, Heemstede

Erg leuk om in het - voor een aantal van ons zeer bekende - café om de hoek te spelen! We mochten beslist niet te hard, maar ja, als de gitaristen eenmaal de volumeknop open hebben gegooid dan gaat-ie niet meer terug natuurlijk.
Gelukkig was kroegbaas Kees Heger wel wat gewend en de springende en hossende meute vond het ook helemaal prima. 
Het bleef nog lang onrustig in de Raadhuisstraat, hoek Kerklaan.


za. 25 maart 2006: Party ARNE (MikesMusicWorkshop, Haarlem)

Lekkere party op Arne z'n verjaardag! In het publiek bevonden zich dan ook diverse vrienden en familieleden, waarvan de (iets) ouderen enigzins geintimideerd waren door het surplus aan decibellen. Paul betrekt de hele zaal bij 'It's my life' en Mascha krijgt wel ineens erg! veel! fans! als ze een paar nummers meezingt.


vr. 6 dec. 2005: TIL-trofee (alleen eigen nummers)

flyer Til-trofeeOoeh, dit was spannend! Voor het eerst met de billen bloot met vijf eigen nummers. We hadden ons inschreven voor de Rob Acda Award maar onze demo (een repetitie op minidisk) vond men niet goed genoeg :-(
Samen met de andere afvallers speelden we een verliezersronde in de inmiddels vertrouwde TIL. Lekker veel eigen publiek kwam ons aanmoedigen.
Stalmeester P.P. Fischer meende dat we ons vooral volgend jaar maar opnieuw moesten inschrijven voor de RAA...
Dankzij Carmelita van Weele bestaan er leuke filmpjes van die avond!


vr. 18 nov. 2005: 80's party in de Til (Haarlem)

Erg leuk om een keer te spelen terwijl er daadwerkelijk steeds gedanst wordt! We wisten niet dat we zoveel 80s-muziek speelden (nou ja, een beetje smokkelen).
Op bas hadden we invaller Jur Heidema, die net zoals op het schoolfeest van de Crayenester de boel behoorlijk opstuwde!flyer 80s-party


do. 1 sept. 2005: tennisclub Wimbledon (Overveen)

Het einde van het tennistoerooi werd ingeluid door... eeh... ons. We heten inmiddels Cut2theBone, een kreet die Frank geregeld gebruikt als hij het over (net niet te) strak zittende kleren heeft. Daar kun je muzikaal ook een leuke draai aan geven...
Met het beschikbare budget om een knappe installatie te huren overschreden wij ruimschoots de ter plekke geldende geluidsnorm van de niet aangevraagde vergunning. Het publiek liet zich echter niet van de wijs brengen en stond alleen op om een hapje of een drankje te scoren. Zij hadden al hun kruit immers bij het tennisspel verschoten en knikten ons af en toe minzaam toe.


wo. 13 juli 2005: crayenesterschoolfeest (Heemstede)

Op het eindfeest van de Crayenesterbasisschool dient onze band als basis om, samen met muzikale ouders en leerkrachten, een aangepaste setlist ten gehore te brengen. Behalve een algehele stroomuitval, die zelfs het alarm deed afgaan bij de beveiligingsdienst, waren er geen tegenslagen te betreuren.
Dankzij materiaal en begeleiding van 'Audiomaniac' Edwin was de geluidskwaliteit op het schoolplein echt fantastisch. Menig ouder of leerkracht genoot hier dan ook van zijn 'minutes of fame', aangemoedigd door honderden(?) enthousiaste kinderen en ouders.


do. 30 juni 2005: laatste open podium in de Til

flyerWeer onder de naam 'TILT' sluiten we de laatste jamsessie-avond van het seizoen af. Zodoende doen er ook een of twee gastzangeressen mee, waarbij vooral Mascha indruk maakt.


vr. 27 mei 2005: als 'TILT' voor het eerst samen in de TIL (Haarlem)

Gerrit begint net een beetje thuis te raken op de basgitaar als we vanuit de jamsessies op donderdagavond gevraagd worden om een keer als band te komen spelen in de Til.
Goed idee, wij noemen ons aldus 'TILT' en spelen voor het eerst in de definitieve (nou ja, gedurende anderhalf jaar) bezetting samen. Het voelt leuk en vertrouwd en het publiek, allemaal vrienden en kennissen, lijkt dat ook te vinden (natuurlijk) .


aug. 2004: als '4T' op een party van 4 dames die 40 worden (Hilversum)

Voor het eerst een optredentje: maar we hebben nog steeds geen eigen bassist! Gelukkig is Hein Piscaer (met zo'n 20 jaar ervaring bij Ruud Janssen!) bereid om met ons mee te doen. En hij is nog gezellig ook.
Helaas begeeft één speaker het al vrij snel waardoor die paar mensen die NIET buiten bij het kampvuur zitten binnen kunnen meegenieten van een bijzonder knetterend bandgeluid. De beste indruk maakt nog Véronique, een van de jarige gastvrouwen zelf, die een nummer zingt van de 4Nonblondes.


wat eraan vooraf gingLaatst bijgewerkt:  23:03 07/03 2018